Arbeidsrechtadvocaten – ONTERECHT ONTSLAG

Onterecht ontslag

 • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Gratis intakegesprek
Bel gratis met één van onze juristen:

088 – 629 00 89

Laat uw gegevens achter

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste advocaat.
  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Onterecht ontslag

  Als u ontslagen wordt dan kunnen de gevolgen daarvan ingrijpend zijn. Een ontslag is lang niet altijd terecht. Wij leggen uit wanneer er sprake is van een onterecht ontslag en wat u ertegen kunt doen. Wilt u advies op maat? Neemt direct, gratis en vrijblijvend, contact op met onze intakebalie. De juristen van de intakebalie analyseren uw situatie en geven inzicht in de juridische risico’s en kansen en of het financieel haalbaar lijkt om een zaak te starten. Bel: 088 629 00 89.

  Om vast te stellen of er sprake is van onterecht ontslag, wordt er gekeken naar het arbeidscontract en de afspraken die daarin staan. De rechtsbescherming bij een contract van bepaalde tijd is anders dan de rechtsbescherming bij een contract van onbepaalde tijd. In het contract kunnen bepaalde afspraken zijn opgenomen over een tussentijdse opzegmogelijkheid of een proeftijd. Deze afspraken hebben mogelijk invloed op de mogelijkheid van ontslag.

  Regels over het ontslag

  Het uitgangspunt voor ontslag is dat er instemming van de werknemer nodig is voor een geldig ontslag. In plaats van instemming van de werknemer kan er toestemming voor het ontslag worden gevraagd aan het UWV of de kantonrechter. Toestemming wordt alleen gegeven als er voldaan is aan de wettelijke voorwaarden.

  Wel zijn er enkele uitzonderingen op de voorwaarde van de instemming met het ontslag. Bijvoorbeeld bij het ontslag op staande voet. Is er voldaan aan de vereisten voor dit ontslag, dan mag de werknemer direct worden ontslagen. Hiervoor hoeft dan geen toestemming te worden gevraagd. Ook in de proeftijd mag een medewerker worden ontslagen zonder instemming. Wel moet het proeftijdbeding in de arbeidsovereenkomst geldig zijn.

  Wanneer is er sprake van onterecht ontslag

  Als u bent ontslagen zonder dat er aan de wettelijke vereisten is voldaan, dan is er sprake van onterecht ontslag. Dit is bijvoorbeeld omdat u niet heeft ingestemd met het ontslag, omdat het proeftijdbeding niet geldig is of omdat er niet voldaan is aan de wettelijke voorwaarden. Bent u ontslagen en wilt u weten of dit terecht was? Wij voorzien u graag van advies. Omnius arbeidsrechtadvocaten is 7 dagen per week bereikbaar. Ook ’s avonds en in het weekend staan juristen van onze intakebalie voor u klaar met advies over de te nemen (juridische) stappen.

  Gevolgen van een onterecht ontslag

  Als u wordt ontslagen dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Verdriet of frustratie spelen op maar het zorgt wellicht ook voor onzekerheid. Bijvoorbeeld omdat u vanwege het ontslag geen recht heeft op een WW-uitkering. Wij raden u daarom aan om zo snel mogelijk na het ontslag actie te ondernemen. Laat uw werkgever, ook schriftelijk, weten dat u het niet eens bent met het ontslag. Geef aan dat u beschikbaar bent om de werkzaamheden die u uitvoerde te verrichten. Stem niet in met een ontslagvoorstel maar vraag bij een van onze arbeidsrecht advocaten na wat het beste is om te doen in uw situatie. Is er sprake van een onterecht ontslag dan zijn de opties herstel van de arbeidsovereenkomst of een schadevergoeding.

  Hebt u een arbeidsgeschil met uw werkgever over een onterecht ontslag? Laat u goed adviseren over uw rechten en plichten zodat de situatie opgelost kan worden. Wij staan u graag bij! Omnius is het grootste advocatenplatform van Nederland. Zo vinden we altijd de juiste advocaat voor uw situatie en ook nog eens bij u in de buurt. Bel voor een gratis intake, of stuur ons een e-mail.

  7 dagen per week bereikbaar:

  Ma – Vr:  08:00 – 20:00 uur
  Za & Zo:  12:00 – 16:00 uur

  De juiste arbeidsrechtadvocaat voor elke situatie!

  Bel gratis met de juridische intakebalie. Onze juristen en advocaten helpen u direct!
  Bel: 088 629 00 89

  Gratis intake

  Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie. Niet altijd is meteen een advocaat nodig.

  m

  Inzicht en analyse

  Juristen van de intakebalie analyseren uw situatie en geven inzicht in de juridische risico’s en kansen en of het financieel haalbaar lijkt om een zaak te starten.

  }

  7 dagen per week

  Omnius is 7 dagen per week bereikbaar. Ook 's avonds en in het weekend staan juristen van onze intakebalie voor u klaar met advies over de te nemen (juridische) stappen.

  In elke regio

  Omnius is het grootste advocatenplatform van Nederland. Zo vinden we altijd de juiste advocaat voor uw situatie en ook nog eens bij u in de buurt.

  Gratis intake

  Bel voor een gratis intake, of stuur ons een e-mail

  Arbeidsrecht advocaten

  Heeft u een arbeidsgeschil met uw werkgever over ontslag, loon of de voorwaarden uit uw arbeidsovereenkomst? Heeft u te maken met een andere situatie binnen het arbeidsrecht? Laat u goed adviseren over uw rechten en plichten zodat de situatie opgelost kan worden. Wij staan u graag bij:

   

  • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)

  Omnius Arbeidsrechtadvocaten

  Bel gratis met onze intakebalie:

  088 - 629 00 89

  Laat uw gegevens achter

  Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste advocaat.
   Ik ga akkoord met het privacy statement.

   Direct contact met een jurist?