Arbeidsrechtadvocaten – VASTSTELLINGSOVEREENKOMST
Vaststellingsovereenkomst ontslag
- Gespecialiseerd in arbeidsrecht
- 7 dagen per week bereikbaar
- Gratis intakegesprek
088 – 629 00 89
Laat uw gegevens achter
Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste advocaat.
Vaststellingsovereenkomst ontslag
Als een werkgever een werknemer wil ontslaan dan kunnen de werknemer en werkgever samen een akkoord over het ontslag bereiken. De afspraken hierover leggen ze vervolgens vast in een vaststellingsovereenkomst ontslag. Voor beide partijen is het van belang dat de afspraken goed worden vastgelegd, zodat deze ingrijpende periode kan worden afgesloten. De Omnius Arbeidsrechtadvocaten adviseren u graag over de te maken afspraken en zij leggen de afspraken voor u vast in de vaststellingsovereenkomst. De juristen van de Omnius intakebalie voorzien u van gratis en vrijblijvend advies. Bel ons op 088 – 629 00 89.
Ontslag met wederzijds goedvinden
Er zijn allerlei redenen waarom een medewerker en een werkgever tot een ontslag met wederzijds goedvinden komen. Vanwege een arbeidsconflict of reorganisatie bijvoorbeeld. Het voordeel van het ontslag met wederzijds goedvinden is dat het de werkgever tijd en geld bespaart: anders zou hij toestemming moeten vragen voor het ontslag bij het UWV of de kantonrechter. Het voordeel voor de werknemer is dat hij meestal een hogere ontslagvergoeding krijgt bij een ontslag met wederzijds goedvinden.
In de vaststellingsovereenkomst leggen de werknemer en de werkgever de afspraken over het ontslag met wederzijds goedvinden vast. Bijvoorbeeld over de einddatum van het dienstverband, de hoogte van de ontslagvergoeding en wie het initiatief nam om het dienstverband te beëindigen.
Wat moet u doen bij een vaststellingsovereenkomst ontslag
Bent u een medewerker en heeft u een vaststellingsovereenkomst gekregen, dan is het belangrijk om deze eerst goed door te lezen voordat u ermee instemt. Bent u een werkgever, dan is het belangrijk dat u alle formaliteiten opneemt in de vaststellingsovereenkomst. Voor een werknemer is het van belang om erop te letten of u recht heeft op een WW-uitkering na het tekenen van de overeenkomst. Onze advocaten arbeidsrecht hebben veel ervaringen bij het opstellen en onderhandelen over een ontslag met wederzijds goedvinden. Zij weten welke mogelijkheden er zijn en op welke regels u moet letten bij het opstellen van de overeenkomst. Neem daarvoor direct gratis en vrijblijvend contact op met de intakebalie.
Bedenktijd
Na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst ontslag heeft de werknemer een bedenktermijn. Binnen een periode van twee weken kan de werknemer terugkomen op het ontslag en dus afzien van het ontslag met wederzijds goedvinden. Dit moet hij schriftelijk mededelen aan de werkgever. Staat de termijn van twee weken niet in de vaststellingsovereenkomst, dan geldt er een bedenktijd van drie weken.
Opzegtermijn in vaststellingsovereenkomst ontslag
De werkgever en werknemer maken gezamenlijk afspraken over de opzegtermijn. Hierbij is het wel belangrijk dat deze termijn gelijk is aan de opzegtermijn van de werkgever. Dit staat in het arbeidscontract of in de cao. Als hier geen afspraken over zijn gemaakt dan geldt de wettelijke opzegtermijn.
Ontslagvergoeding
Een medewerker heeft bij een ontslag met wederzijds goedvinden niet altijd recht op een ontslagvergoeding. Wel biedt de werkgever vaak een vergoeding aan. De werknemer en werkgever maken samen afspraken over de ontslagvergoeding en de hoogte hiervan. Over de hoogte kan worden onderhandeld.
Bent u op zoek naar een advocaat arbeidsrecht vanwege een vaststellingsovereenkomst ontslag, neem dan direct contact met ons op. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Bij ons vindt u gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten die u bij kunnen staan in arbeidsconflicten of juist het voorkomen daarvan. Ook ’s avonds en in het weekend staan juristen van onze intakebalie voor u klaar met advies over de te nemen (juridische) stappen.
7 dagen per week bereikbaar:
Ma – Vr: 08:00 – 18:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Z0: 12:00 – 16:00 uur
De juiste arbeidsrechtadvocaat voor elke situatie!
Bel gratis met de juridische intakebalie. Onze juristen en advocaten helpen u direct!
Bel: 088 629 00 89
Gratis intake
Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie. Niet altijd is meteen een advocaat nodig.
Inzicht en analyse
Juristen van de intakebalie analyseren uw situatie en geven inzicht in de juridische risico’s en kansen en of het financieel haalbaar lijkt om een zaak te starten.
7 dagen per week
Omnius is 7 dagen per week bereikbaar. Ook 's avonds en in het weekend staan juristen van onze intakebalie voor u klaar met advies over de te nemen (juridische) stappen.
In elke regio
Omnius is het grootste advocatenplatform van Nederland. Zo vinden we altijd de juiste advocaat voor uw situatie en ook nog eens bij u in de buurt.
Gratis intake
Bel voor een gratis intake, of stuur ons een e-mail
Arbeidsrecht advocaten
Heeft u een arbeidsgeschil met uw werkgever over ontslag, loon of de voorwaarden uit uw arbeidsovereenkomst? Heeft u te maken met een andere situatie binnen het arbeidsrecht? Laat u goed adviseren over uw rechten en plichten zodat de situatie opgelost kan worden. Wij staan u graag bij:
- Gespecialiseerd in arbeidsrecht
- 7 dagen per week bereikbaar
- Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)
Laat uw gegevens achter
Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste advocaat.