Arbeidsrechtadvocaten – ONTSLAG

Ontslag met wederzijds goedvinden

  • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Gratis intakegesprek
Bel gratis met één van onze juristen:

088 – 629 00 89

Laat uw gegevens achter

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste advocaat.




    Ik ga akkoord met het privacy statement.

    Ontslag

    Disfunctioneren, financiële problemen of wangedrag: wat de reden ook is, ontslag is altijd een emotionele gebeurtenis met vergaande consequenties. De werknemer verliest de zekerheid van een vast inkomen en moet op zoek naar een nieuwe baan. Maar ook voor de werkgever is het moeilijk om afscheid te moeten nemen van de werknemer die hij ooit vol enthousiasme aannam. Er zijn verschillende soorten ontslag.

    Wederzijds goedvinden

    Bent u het er beiden over eens dat het beter is als de wegen zich scheiden, dan biedt ontslag met wederzijds goedvinden de uitkomst. Bij ontslag met wederzijds goedvinden spreken werknemer en werkgever samen af dat het dienstverband ten einde komt. Het voordeel hiervan is dat de werknemer ook iets heeft in te brengen. Deze vorm biedt ruimte voor onderhandelingen, samen kunnen de partijen tot een goede regeling komen. Voor deze vorm wordt gekozen als werkgever en werknemer een goede relatie willen behouden, wanneer ontslag via een andere weg niet mogelijk is of als de werknemer hier om verzoekt.

    Beëindigingsovereenkomst

    Werkgever en werknemer doen er verstandig aan zich goed te laten informeren voordat hij of zij een handtekening zet onder de beëindigingsovereenkomst. Laat u daarom altijd adviseren door een advocaat uit het kwaliteitsnetwerk van Omnius. Een advocaat kan er voor zorgen dat het dienstverband goed wordt afgesloten, zodat u beide goed verder kunt.

    Wat is beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst)?

    Een beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd, is een overeenkomst die werknemer en werkgever afsluiten als het dienstverband met wederzijds goedvinden wordt beëindigd.

    In de vaststellingsovereenkomst worden alle afspraken rondom ontslag vastgelegd. Zo’n afspraak kan bijvoorbeeld de toekenning van een transitievergoeding zijn. Een voordeel van de beëindigingsovereenkomst is dat de werknemer recht blijft houden op een WW-uitkering. Een advocaat kan u helpen bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst en ervoor zorgen dat de werknemer verzekerd blijft van de continuïteit van het inkomen. Neem voor meer informatie contact op met onze intakebalie.

    Heeft de werknemer recht op een ontslagvergoeding?

    Het ontslag met wederzijds goedvinden biedt voordelen en ruimte voor onderhandeling. U bent immers niet verplicht akkoord te gaan met het ontslag. Uw werkgever wilt u ontslaan en is deels afhankelijk van uw medewerking. De werkgever moet ook rekening houden met uw belangen bij ontslag. De nadelige gevolgen van het ontslag kunnen bijvoorbeeld worden gecompenseerd door een transitievergoeding. De werknemer ontvangt dan een geldbedrag ter compensatie. Ook het ongedaan maken van een concurrentie- of relatiebeding behoort tot de mogelijkheden. Een advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk is er voor u om het beste resultaat uit de onderhandeling te halen.

    Voor de juiste juridische afhandeling van een ontslag met wederzijds goedkeuren, legt u de gemaakte afspraken vast in een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst. De werknemer heeft vervolgens 14 dagen bedenktijd. U kunt dan terugkomen op hetgeen afgesproken is in de beëindigingsovereenkomst. De werkgever is verplicht de werknemer hierop te wijzen. Doet de werkgever dit niet, dan zal de bedenktijd met nog eens 7 dagen verlengd worden. Wilt u de vaststellingsovereenkomst laten checken of opstellen? Neem dan contact op met onze juridische intakebalie. De juristen brengen u in contact met de juiste specialist.

    Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

    7 dagen per week bereikbaar:

    Ma – Vr:  08:00 – 18:00 uur
    Za:  09:00 – 17:00 uur
    Z0:  12:00 – 16:00 uur

    De juiste arbeidsrechtadvocaat voor elke situatie!

    Bel gratis met de juridische intakebalie. Onze juristen en advocaten helpen u direct!
    Bel: 088 629 00 89

    Gratis intake

    Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie. Niet altijd is meteen een advocaat nodig.

    m

    Inzicht en analyse

    Juristen van de intakebalie analyseren uw situatie en geven inzicht in de juridische risico’s en kansen en of het financieel haalbaar lijkt om een zaak te starten.

    }

    7 dagen per week

    Omnius is 7 dagen per week bereikbaar. Ook 's avonds en in het weekend staan juristen van onze intakebalie voor u klaar met advies over de te nemen (juridische) stappen.

    In elke regio

    Omnius is het grootste advocatenplatform van Nederland. Zo vinden we altijd de juiste advocaat voor uw situatie en ook nog eens bij u in de buurt.

    Gratis intake

    Bel voor een gratis intake, of stuur ons een e-mail

    Arbeidsrecht advocaten

    Heeft u een arbeidsgeschil met uw werkgever over ontslag, loon of de voorwaarden uit uw arbeidsovereenkomst? Heeft u te maken met een andere situatie binnen het arbeidsrecht? Laat u goed adviseren over uw rechten en plichten zodat de situatie opgelost kan worden. Wij staan u graag bij:

     

    • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
    • 7 dagen per week bereikbaar
    • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)

    Omnius Arbeidsrechtadvocaten

    Bel gratis met onze intakebalie:

    088 - 629 00 89

    Laat uw gegevens achter

    Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste advocaat.




      Ik ga akkoord met het privacy statement.