Arbeidsrechtadvocaten – ONTSLAG OP STAANDE VOET

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet is wordt gezien als de meest zware sanctie binnen het arbeidsrecht. En mag alleen toegepast worden wanneer deze sanctie in verhouding staat tot de daad en de procedure strikt volgen de regels is uitgevoerd. Dit is vaak niet het geval bij ontslag op staande voet. De rechter kan het ontslag nietig verklaren. Via deze weg heeft u wel kans op een WW uitkering, een ontslagvergoeding en/of doorbetaling van het loon.

Plan vandaag nog een gratis intake gesprek en ontdek uw kansen.

 • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Gratis intakegesprek
Bel gratis met één van onze juristen:

088 – 629 00 89

Gratis intake gesprek

Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste advocaat.
  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Een werknemer mag een werkgever ontslaan op staande voet als hij daar een geldige reden voor heeft. Daarnaast zijn er enkele andere vereisten voor een ontslag op staande voet. Heeft u te maken met een ontslag op staande voet, dan kunt u terecht bij onze arbeidsrecht advocaten. Wij geven u advies op maat. Bij Omnius Arbeidsrechtadvocaten zijn alleen specialisten aangesloten. Advocaten die gespecialiseerd zijn in het bijstaan van werknemers én werkgevers. Neem direct contact op met onze intakebalie, voor kosteloos en vrijblijvend advies. Bel ons op 088 – 629 00 89.

  Het ontslag op staande voet kan ingrijpende gevolgen hebben voor een medewerker. Hij is zijn baan en daarmee ook zijn inkomsten kwijt. Bovendien heeft hij door deze vorm van ontslag geen recht op een WW-uitkering. Daarom zijn er een aantal voorwaarden gesteld aan het ontslaan van een medewerker op staande voet.

  Geldige reden voor een ontslag op staande voet

  Een werkgever mag een werknemer op staande voet ontslaan als hij hier een geldige reden voor heeft. Geldige redenen voor het ontslag op staande voet zijn bijvoorbeeld diefstal door de werknemer, fraude en werkweigering zonder goede reden. Na een ontslag op staande voet wordt het dienstverband per direct beëindigd en de werkgever hoeft het loon dus niet door te betalen.

  De werkgever is verplicht om deze reden direct te vertellen aan de werknemer: hij mag hier niet een dag mee wachten. Anders dan bij andere vormen van ontslag hoeft de werkgever hiervoor geen toestemming te vragen aan het UWV of de kantonrechter. Belangrijk is om het ontslag schriftelijk te bevestigen een de werknemer.

  Weet de werkgever niet zeker of er sprake is van een dringende reden voor het ontslag, dan mag hij hier onderzoek naar doen. Voorwaarde hiervoor is dat de werkgever dit onderzoek met spoed uitvoert. In deze periode kan hij de werknemer op non-actief stellen.

  De werknemer is het niet eens met het ontslag

  Als de werknemer het niet eens is met het ontslag op staande voet, dan kan hij dit aanvechten bij de kantonrechter. De rechter kan instemmen met het ontslag of de rechter besluit dat er geen dringende reden is voor het ontslag. In dat laatste geval is de werkgever verplicht om het loon van de werknemer door te betalen.

  Om een procedure te voorkomen wordt er vaak gekozen voor een ontslag met wederzijds goedvinden in plaats van een ontslag op staande voet.

  Heeft u vragen over het ontslag op staande voet of wilt u weten wat de alternatieven zijn? Omnius Arbeidsrechtadvocaten werkt volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag voor aan onze intakebalie. De juristen bij deze laagdrempelige adviesdesk luisteren naar de vraag en geven kosteloos en vrijblijvend het eerste advies. Wij kijken naar uw situatie en wat daarbij nodig is: wilt u een sparringpartner of heeft u hulp nodig bij het voeren van een procedure. Wij geven u vooraf duidelijkheid over tarieven en afspraken. Dit doen we met een opdrachtbevestiging, waarin alle afspraken overzichtelijk staan beschreven. Wij brengen geen kosten in rekening voordat u akkoord bent gegaan met de offerte.

  Bent u op zoek naar een advocaat arbeidsrecht, neem dan direct contact met ons op. Wij zijn zeven dagen per week bereikbaar. Bij ons vindt u gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten die u bij kunnen staan in arbeidsconflicten of juist het voorkomen daarvan. Ook ’s avonds en in het weekend staan juristen van onze intakebalie voor u klaar met advies over de te nemen (juridische) stappen.

   

   

  7 dagen per week bereikbaar:

  Ma – Vr:  08:00 – 18:00 uur
  Za:  09:00 – 17:00 uur
  Z0:  12:00 – 16:00 uur

  De juiste arbeidsrechtadvocaat voor elke situatie!

  Bel gratis met de juridische intakebalie. Onze juristen en advocaten helpen u direct!
  Bel: 088 629 00 89

  Gratis intake

  Bij de intake wordt gezocht naar de best passende juridische oplossing voor uw situatie. Niet altijd is meteen een advocaat nodig.

  m

  Inzicht en analyse

  Juristen van de intakebalie analyseren uw situatie en geven inzicht in de juridische risico’s en kansen en of het financieel haalbaar lijkt om een zaak te starten.

  }

  7 dagen per week

  Omnius is 7 dagen per week bereikbaar. Ook 's avonds en in het weekend staan juristen van onze intakebalie voor u klaar met advies over de te nemen (juridische) stappen.

  In elke regio

  Omnius is het grootste advocatenplatform van Nederland. Zo vinden we altijd de juiste advocaat voor uw situatie en ook nog eens bij u in de buurt.

  Gratis intake

  Bel voor een gratis intake, of stuur ons een e-mail

  Arbeidsrecht advocaten

  Heeft u een arbeidsgeschil met uw werkgever over ontslag, loon of de voorwaarden uit uw arbeidsovereenkomst? Heeft u te maken met een andere situatie binnen het arbeidsrecht? Laat u goed adviseren over uw rechten en plichten zodat de situatie opgelost kan worden. Wij staan u graag bij:

   

  • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Als beste beoordeeld (gemiddeld een 8)

  Omnius Arbeidsrechtadvocaten

  Bel gratis met onze intakebalie:

  088 - 629 00 89

  Laat uw gegevens achter

  Onze intakebalie beoordeelt uw zaak kosteloos en koppelt u aan de juiste advocaat.
   Ik ga akkoord met het privacy statement.